Siirry pääsisältöön

Polttoaine- vai sähkölämmitin

Valtiontalouden tarkastusvirasto (VTV) on arvioinut, että haitallisin ympäristörasite on ulkoilman pienhiukkaset. EU:n ympäristövirasto arvioi, että yksistään Suomessa pienhiukkaset aiheuttavat yli 2000 ennenaikaista kuolemaa. Haittavaikutus meidän terveyteen ja sitä kautta talouteen on miljardeja euroja vuodessa.
Viranomaisten tehtäviin kuuluu arvioida tallaisia haittavaikutuksia ja ryhtyä tarvittaviin toimiin.
Liikenteen osalta EU:ssa ja maailmassa on tehty paljon viime vuosina kun autoihin on saatu vähäpäästöiset moottorit ja katalysaattorit. Liikennemäärät ovat kuitenkin kasvaneet maailmanlaajuisesti ja pieniukkasten määrä sen kuin jatkaa kasvamistaan.
Täällä pohjolassa luulisi, että kaikki on jo kunnossa, mutta kun ei ole.
Itseäni on jo vuosia ihmetyttänyt polttoainekäyttöiset lämmittimet jotka saastuttavat paljon enemmän kuin autojen tyhjäkäynti. Nämä lämmittimet ovat Suomessa yleistyneet jostain kumman syystä ennemmän kuin muualla. Markkinoilla tunnetuimmat lisälämmittimet ovat Webasto ja Eberspächer.
Autojen tyhjäkäynti on laissa kielletty mutta polttoainekäyttöiset lämmittimet ovat sallittuja!? 
Näissä lämmittimissä kun ei ole katalysaattoria kuten autojen pakoputkissa. Näitä lämmittimiä käytetään surutta ja useimmiten juuri siinä kotipihassa paikallisesti tai taloyhtiön yhteisellä piha-alueella.

Näitten lämmittimien päästöjä ei ole myöskään huomioitu ajoneuvojen omissa päästölukemissa! 
Lainsäädäntö kulkee pahasti jälkijunassa kun ongelmaan ei ole puututtu. Puolesta puhujat  perustelevat lämmittimien käyttöä moottorin kylmäkäynnistyksessä syntyneillä pienemmillä päästöillä mutta samalla unohdetaan kertoa totuus kuinka paljon ennen käynnistystä polttoainelämmitin on saastuttanut ympäristöä.
Vaihtoehtona polttoainetoimiselle lämmittimille on kuitenkin täysin saasteeton sähkölämmitys. Se on myös edullinen ja helppo käyttää.

Lisää infoa:

Autojen päästöt ja niiden mittaus

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Lohkolämmittimen haitat hallintaan

Uusissa autoissa moottorin keinotekoinen lämmitys lohkolämmittimellä saattaa sekoittaa moottorin polttoaineohjauksen kylmänä käynnistettäessä jopa niin pahasti, että auto ei käynnistykään tai se käynnistyy erittäin huonosti. Joihinkin autoihin ei enää ole edes saatavana lohkolämmitintä ja moni onkin joutunut turvautumaan tehottomiin säteilylämmittimiin. Jos taas lämmitetään liikaa niin sähkölasku kasvaa ja vastuksen ikä lyhenee. Turha energiankulutus on suoraan myös yhteydessä ilmastonmuutokseen. Muita haittoja ovat moottorin tiivisteiden kuivuminen. Erityisesti vesipumpun tiivisteet ja kannen tiiviste ovat vaarassa. Kun tiiviste rikkoutuu niin vuotaahan se. Pahimmassa tapauksessa vastassa on moottorin vaurioituminen. Jäähdytinnesteen ominaisuuksista erityisesti ruosteenesto ja pakkasenkestävyyys heikkenevät pikkuhiljaa nesteen kiehuessa lämmittimen vastuksen vieressä. Käyttämällä hallittua lämpötilan ohjausta vältät kaikki mainitut haittatekijät. Kellokytkin ei ole hallittua

Talviautoilu voi tulla kalliiksi

Lohkolämmittimen käyttö ei maksa yhdeltä yöltä vielä mitään, mutta talven ajalta lämmittämiselle kertyy jo melkoisesti hintaa. Muutaman kerran kun auto on unohtunut roikkaan viikonlopuksi niin hintaa tulee melkoisesti. Jos lohkolämmittimen teho on vaikka 800 wattia (0,8 KW) ja sisätilan lämmittimen teho 1,2 Kw ja sähkön hinta on 14 senttia/Kwh niin vuorokaudessa sähköä kuluu 24h x 2Kw = 48Kwh mikä maksaa noin 6,72 euroa ja kahdessa vuorokaudessa jo tuplaten. Onhan se tietenkin mukavaa kun auto on aina lähtovalmiina ja lämmin mutta maksaa jo maltaita. Vastaavasti päivittäinen käyttö lisää koko talvikaudelta kustannuksia jo melkoisesti. Kahden tunnin päivittäinen käyttö marraskuu – maaliskuu välisenä aikana maksaa näin ollen 150 vrk x 2 kW x 2 h x 0,14 € = 105 euroa. Energiavahtiin investoitu summa tulee takaisin jo ensimmäisen talven aikana. Kustannukset voidaan jopa puolittaa ja enemmänkin kun autossasi on Polar Energiavahti .  Ajoneuvon lämmityspistoke voi olla aina kytkett

Polar Energiavahti - UUTUUS

ENERGIANSÄÄSTÖ   KESKIMÄÄRIN  70-85% Mukavin tapa pitää auto lämpimänä Polar Energiavahti pitää moottorin lämpötilan 20±5 °C kovillakin pakkasilla ja säästää energiaa jopa 70–85 %. Energiavahti tunnistaa moottorin- ja ulkoilman lämpötilan ja ohjaa moottorinlämmittimen toimintaa energiatehokkaasti ja säästeliäästi. Ajoneuvon lämmityspistoke voi olla aina kytkettynä, eikä kellokytkimiä enää tarvita. Kun tulet esimerkiksi töistä kotiin ja kytket autoosi lämmityskaapelin, niin älykäs 3D -termostaatti tunnistaa lämpimän moottorin, eikä kytke turhaan lämmitystä kuin vasta aamuyön tunteina. Nerokas ominaisuus mikä on myös patentoitu! Tiesithän myös, että lämmin moottori kuluttaa lähes 45 % vähemmän polttoainetta kuin kylmiltään startattu auto. Samoin esilämmityksen ansiosta haitalliset pakokaasupäästöt vähenevät noin 35% ensimmäisten ajokilometrien aikana. Useita malleja erilaisiin käyttötarkoituksiin. Nyt myös  CALIX -yhteensopivat mallit. Myös raskaalle kalustolle löytyy oma